Strojne inštalacije in gradbeno obrtniška dela
Telefon: 041 690 676, E-pošta: info@akvaing.si

Prezračevanje

Prezračevanje

 

Večina od nas zaradi narave svojega dela in hitrega tempa življenja vse več časa preživi v zaprtih prostorih (poslovni prostori, vrtci, šole,…), zato je kakovost zraka bistvenega pomena. V kolikor smo dlje časa izpostavljeni slabemu zraku, bomo hitreje utrujeni in manj produktivni. Novi trend gradnje so veliko bolje zatesnjeni in zato manj zračni objekti. Kakovost zraka v vašem domu ali na delovnem mestu je ključna za prijetno in zdravo bivanje ter uspešno poslovanje, zato je zadostno prezračevanje zelo pomembno. V slabo prezračevanih prostorih je lahko težava presežek vlage (kondenz na steklih, vlaga na stenah) ali presuh zrak (predvsem pozimi, ko pade vrednost tudi na 30 % - optimalna vlažnost v prostoru je med 50 % in 60 %), kar predstavlja težavo tudi našim dihalom.  Prezračevanje prostorov z odpiranjem oken običajno ne zadostuje, zato težave rešujemo z vlažilci zraka ali s kakovostnimi sistemi prezračevanja.

Kakovosten sistem prezračevanja mora omogočati zadostno raven vlažnosti v prostorih in zagotavljati čim manjše energijske izgube.

 

Najboljša rešitev je prezračevanje z rekuperacijo. Rekuperacija predstavlja pomemben vidik nizkoenergetske gradnje, saj dviguje raven kakovosti življenja, obenem pa prispeva k ohranjanju narave. Rekuperacija zraka omogoča, da doma in na delovnem mestu vdihavamo čist in primerno vlažen zrak, zaradi česar znižujemo tveganje za nastanek resne bolezni, lažje razmišljamo in smo bolje razpoloženi.

 

Omogočamo vam vgradnjo:

- lokalnih prezračevalnih naprav, ki so namenjeni za prezračevanje posameznih prostorov in so bolj enostavni za vgradnjo

- centralnih prezračevalnih naprav, ki prezračujejo vaš celotni dom ali vse poslovne prostore

- prezračevalnega sistema – prezračevanja s split klimo

- ventilatorja za kopalnice